24. srpna 2013

MÁDARA cosmetics

...  je certifikovana bio prirodni kosmetika z Lotysska.

Tato prirodni kosmetika se muze pysnit ocenenim Ecocert. Ve zkratce to znamena, ze nejmene 95% slozeni vyrobku, musi byt ciste prirodni a byt plne biologicky certifikovano.
Neni dovoleno uzit jakychkoliv konzervantu (napr. parabenu), syntetickych parfemu, mineralnich oleju, propylen glycolu a jinych syntetickych slozek. 

Madara byla zalozena roku 2006  a od te doby si nasla mnoho priznivcu po celem svete. V prekladu Madara znamena svizel pritula a zname jej urcite vsichni podle sve jedinecne a lehce rozpoznatelne vune.

Veskery sortiment je laden do jemne neutralnich a cistych tonu bile a zelene. Madara nabizi radu pletove kosmetiky, ale take peci o telo a detskou kosmetiku.

Mezi me nejoblibenejsi patri cistici pena, cistici pletove mleko, denni kren Deep Moisture Cream a nocni krem Regenerating Night Cream.

Kdybych si mohla vybrat jen jeden produkt od Madary, urcite by to bylo cistici pletove mleko. 
Staci opravdu, ale opravdu malo k vycisteni celeho obliceje. Po zkusenostech s mnoha cisticimi mleky ruznych znacek, u me na plne care vede prave toto.

Madaru si kupuji u nas v Dansku, ale nasla jsem i jeden cesky eshop, ktery krome jineho prodava jiz zminovanou bio prirodni kosmetiku Madara. Jmenuje se Ma maison blanche a vice se dozvite kliknutim ZDE




Jake pletove produkty pouzivate vy? Davate prednost bio kosmetice, kosmetice bez parabenu nebo vam na tom az tak nezalezi?
Jestli mate nejake tipy, urcite se podelte... budu jen rada. 

Dobrou noc


Marketa






6 komentářů:

  1. děkuji za krásné a přínosné čtení Markétko. Moje dávná stará přítelkyně mi cca před 20 lety řekla:" důležité je, aby žena si pravidelně ošetřovala tvář, pleť. Večer vodou, ráno kvalitním krémem. Protože až budeš stará, pochopíš, proč." Bylo mi tenkrát 22 let. Vzala jsem si její slova k srdci a naučila jsem je i moji dnes 21 letou dceru. Výsledek? Dnes už tomu rozumím. Jenom tvář, je to, co jako první světu a druhým ukazujeme. Ostatní přichází až záhy. A ta tvář moje, rychle zaťukat, je dnes relativně mladá. Je důležité i to, aby ji zdobil úsměv...:-) Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mila Verusko, moc Vam dekuji za mily komentar. Opravdu jste me potesila a jsem rada, ze jste zavitala.
      Mate pravdu, dokonala pece o plet je branou k tomu, aby jsme i '' na stara'' kolena vypadaly porad k svetu. S tou vodou a kremem mate asi pravdu. Moje maminka nepouzivala cela leta zadne zazracne kelimky, byla to opravdu jen voda a krem... a dnes, kdy ji je uz 50, ma skvelou plet bez vrasek a na 50 rozhodne nevypada.
      Verusko s Au Lait se Vam pokusim poradit... uz si presne nevybavuju vuni Au Lait - ale vim, ze vonela nadherne, jako kondenzovane mleko a karamel. Zili jsme totiz nekolik let ve Skotsku a tam jsem jednou v obchode prave zkusila mleko od Au Lait. Jedine, co mi tuhle vuni pripomnelo byl Au Lait perfume oil od Alkemia. Je to kombinace vanilky, mleka, medu a karamelu a vim, ze jsem z neho byla unesena. Opravdu takova ta prijemna, nosu lahodici, cista vune...Ale to uz je par let. Zkuste se podivat a zagooglujte, urcite neco najdete.

      P.S takovou cistou, svezi vuni je i Glow od JL, ale Au Lait to neni.

      Dekuji za navstevu a budu se tesit

      Marketa

      Vymazat
    2. Milá Markétko, děkuji za odpověď a typ. Již chvíli googlím, ale zatím marně. Mám motivaci a náplň pro večery, kdy všichni spí :-) Pokud to chápu dobře je to vůně v olejové podobě? Děkuji předem za odpověď. Pokud nečiní problém konverzace v 2os.jed.čísla byla bych moc ráda. Věrka

      Vymazat
    3. Verusko,
      ja jsem nasla ten perfume oil na etsy. com. Zkus se podivat tam.. anebo jsem trosku googlila i ja a nasla jsem par tipu, ktere by mohly byt podobne Au Lait.. ale je potreba zajit do parfumerky a ocichat si je, jestli Ti nektera padne do nosu. :)

      Tady jsou tipy:
      Prada Candy
      Britney Spears In Control Curious
      Condensed Milk Demeter Fragrances

      Ale nevim, jak muzou vonit, zkusenost nemam. Kdybych nahodou nekdy na neco narozila, urcite dam vedet. A vidis, rovnou zitra jdu do Sephory, tak to tam trosku ocucham. :)

      Pekny den a moc zdravim

      Vymazat
    4. Markétko, jsi zlatá, děkuji. Já ho dnes našla též na Etsy a ještě na blogu zde:
      http://libervix.blogspot.cz/2013/07/impressions-alkemia-perfumes.html

      ...vím, je lepší to očichta, ale zatím to mapuji dle složení, hlavy, srdce.... mám zkušenost, že v parfumerkách jsou buď brigádnice, kterým je vše jedno a nebo prodavačky, které ještě minulý měsíc byly na kase v Tescu... Raději hledám a pátrám sama nebo za pomocí dobrých duší, jako jsi ty. Za což moc děkuji.Věrka

      Vymazat
  2. ... jinak já objevila nedávno tuto kosmetiku, její vůně je pro mne mercedes mezi všemi auty :-) http://www.scottishfinesoaps.com/au-lait-c-5
    ..jen hledám a pátrám po EDT, EDP které by jí bylo podobné. Zatím marně. Tak jestli máš typ, budu moc ráda. Děkuji.Věrka

    OdpovědětVymazat