27. srpna 2013

DIY candle holder

Byl jednou jeden dratek, takovy ten na vyhozeni.

 Po dukladnem prozkoumani a myslenky, ze by se z nej dalo neco ''vykresat'', prisel napad vyrobit si
 stojan na svicku. 

Mela jsem dratek v prumeru cca 5 mm, neidentifikovatelne delky a co z dratku nakonec vzniklo? 
Podivejte se. 

Myslim, ze na pocin zacatecnika, to neni az tak spatne. 

Ano, mohlo by to byt lepsi... ale take to mohlo byt horsi :)

Ja jsem spokojena. 

Stojanek nam uz zdobi stul a dokonce i  vedle draceny vypada stylove.











detail ohybu





 Jestli jsem ve vas vzbudila nutkani si vyrobit stojanek svuj vlastni, jsem moc rada...
Zcela jiste se u vas bude krasne vyjimat. 


Utery plne napadu vam vsem, moje mile. 

Marketa

26. srpna 2013

Den blå planet

... nejvetsi akvarium v severni Evrope.

Neni az tak daleko a Vili miluje rybicky. O nedelnim vyletu bylo rozhodnuto. 

Navstivili jsme Modrou planetu v Kastrup, coz je jedna z predmestskych casti Kodane. 

Krasna, dechberouci pestra a neuveritelne velika akvaria, ktera ukryvala nejruznejsi morske poklady. 

Nejvice se nasi male libila ta mala ''open'', do kterych si mohla dat i rucicky a dotknout se tak hvezdic, krabu, rybicek, skebli, ras ...takove spleni snu. 

Akvarium je velice clenite a z ruznych druhu rybicek a ryb, lachtanu, hadu a zab, vas zcela jiste bude prechazet zrak. 













Urcite se pojedeme podivat znovu, az bude vetsi... opravdu to stalo za to. 

Doufam, ze nedele u vas byla take pohodova a treba i vyletova.


Pondeli plne energie, elanu a dobre nalady vam vsem.

Marketa

24. srpna 2013

MÁDARA cosmetics

...  je certifikovana bio prirodni kosmetika z Lotysska.

Tato prirodni kosmetika se muze pysnit ocenenim Ecocert. Ve zkratce to znamena, ze nejmene 95% slozeni vyrobku, musi byt ciste prirodni a byt plne biologicky certifikovano.
Neni dovoleno uzit jakychkoliv konzervantu (napr. parabenu), syntetickych parfemu, mineralnich oleju, propylen glycolu a jinych syntetickych slozek. 

Madara byla zalozena roku 2006  a od te doby si nasla mnoho priznivcu po celem svete. V prekladu Madara znamena svizel pritula a zname jej urcite vsichni podle sve jedinecne a lehce rozpoznatelne vune.

Veskery sortiment je laden do jemne neutralnich a cistych tonu bile a zelene. Madara nabizi radu pletove kosmetiky, ale take peci o telo a detskou kosmetiku.

Mezi me nejoblibenejsi patri cistici pena, cistici pletove mleko, denni kren Deep Moisture Cream a nocni krem Regenerating Night Cream.

Kdybych si mohla vybrat jen jeden produkt od Madary, urcite by to bylo cistici pletove mleko. 
Staci opravdu, ale opravdu malo k vycisteni celeho obliceje. Po zkusenostech s mnoha cisticimi mleky ruznych znacek, u me na plne care vede prave toto.

Madaru si kupuji u nas v Dansku, ale nasla jsem i jeden cesky eshop, ktery krome jineho prodava jiz zminovanou bio prirodni kosmetiku Madara. Jmenuje se Ma maison blanche a vice se dozvite kliknutim ZDE




Jake pletove produkty pouzivate vy? Davate prednost bio kosmetice, kosmetice bez parabenu nebo vam na tom az tak nezalezi?
Jestli mate nejake tipy, urcite se podelte... budu jen rada. 

Dobrou noc


Marketa






23. srpna 2013

Friday fun


FRIDAY
 is my second
 favorite F word...


the fist is FUN


 Prijemne patecni odpoledne, moje mile. 

Take mate rady patek? A patecni odpoledne jeste vic? Tak to mame neco spolecneho...

Dnesni rano se necim od vsech patku lisilo. Byli jsme s dcerou na jeji uplne prvni prohlidce u pana zubare.
Pred par tydny dostala svou pozvanku, tak jsme se rano hodili vsichni do gala a jelo se. 

Prohlidku zvladla naprosto skvele. Se vsema byla hned velka kamaradka a za odmenu dostala kartacek, pastu a 3D samolepku. Ano, nejvice unesena byla prave z ni. 

Pred obedem jsme si pak vyjely, jako kazdy den, na kole. Zamirily jsme k nedalekemu jezeru, kde jsou krome jineho i ruzne prulezacky, houpacky, skluzavky atd. Pro nasi dceru naprosty raj. 

Kdyz jsem byla o chlup rychlejsi nez ona, mela jsem prilezitost ji i vyfotit. Jinak ona je strasne zive dite. Otocite se a zjistite, ze uz vam nestoji u nohy, ale prozkoumava, strasne dulezity, teren kolem. Anebo se pusinkuje... :)












Mejte bajecny den a vikend at je podle predstav. 


Marketa

22. srpna 2013

Georg Jensen

Dlouho jsem obdivovala jeho ostrou linii, jednoduchost a krasu. A vzdy jsem touzila neco od nej mit.
Muj sen se mi splnil, kdyz manzel dostal z prace Bernadotte jako vanocni dar. 

Bernadotte je vlastne takova termoska. Ikdyz neni termoska jako termoska. 
Prvni, ta originalni Bernadotte, spatrila svetla sveta uz v roce 1938 a i v dnesnich dobe se pysni v mnohych rodinach, zvlaste v severskych zemich. 

Porizovaci cena je oproti ''obycenym'' termoskam znacne vyssi, ale jako vsude, i zde se plati za znacku. Jako termosku ji ovsem vyuziva malokdo, ale jako dekorace si sve misto a uplatneni najde kdekoliv. Jako u nas. 


S kombinaci b&w vypada krasne, ale vynikla by i vedle vazy s pestrymi kvety.









Pohodovy ctvrtek vam vsem. 

Marketa

21. srpna 2013

Chicken sandwich

...yum yum.

Zname to vsichni. Pecene kure se ne vzdy cele sni, ikdyz mate maleho jedlika, ktery sni za 2 dospele. Co delate se zbylym kuretem? My delame sandwiche, jako treba vcera.

S cerstvou celozrnou bagetou, carry dresinkem, okurkou, rajcatem, ledovym salatem, slaninou a jako bonus, aby to nebylo tak ''zdrave'', s hranolkama. At mame full menu :)

Vili dostala take svou ''detskou porci'' ochuzenou o vsechny tyto zdrave dobroty, ale i tak nic nenamitala a snedla vse na talirku. 









 Treba se nechate inspirovat...


Prijemnou stredu vam vsem, moje mile ctenarky.

Marketa



19. srpna 2013

My favorite ones

... na ruce se mi trpyti zlaty naramek od me uzasne mother in law. Je z roku 1973, coz je mimo jine vyryto i uvnitr a ja ho neskutecne rada nosim. Ma pro me nevycislitelnou hodnotu, tu osobni a ta stoji nejvic!

Kdyz jsem se na nej podivala, tak me napadla myslenka, co v posledni dobe vlastne rada nosim...myslim tim sperky, bizuterii apod.
Nebylo nic snazsiho a sve favorites ones proste vyfotit. Jsem promenliva jako pocasi. Jednu dobu miluju vse stribrne, pak zase zlate a tak se to u me strida jako den a noc. A ikdyz mam na ruce zlaty naramek, me favorite ones jsou ve skutecnosti barvy stribrne












A nyni jmenovite... muj jeleni kamarad broz Mop Mop, hand-made naramek Peace a kovove hodinky Fossil, barvy stribrne.

V cerne brasnicce D&G  mam dalsi 2 pary D&G hodinek. Jedny jsou bilo-stribrne, jedny cerveno-stribrne. Ty posledni zminovane jsem dostala za narozeni nasi holcicky. Oboje jsou uzasne a jak to jde, ''provetravam'' i je.

Jak jsem uz psala, kazdou chvilku se mych top 10 meni...tak uvidime, jak to bude pristi tyden :)

Krasny start do noveho tydne, moje mile. 

Marketa

17. srpna 2013

Girlie time

aneb damska jizda!

...nenechte se zmast nadpisem. 

Damska, mysleno v nasem pripade, ja a dcera.

Tatinek nam rano hezky zamaval a vydal se na rozlucku se svobodou sveho nejlepsiho kamarada. Ja mela jit take, ale budouci neveste. Bohuzel to vsak maji oba ve stejny den, tak jsem dala prednost manzelovi...na rozlucce sveho nejlepsiho kamarada preci nesmi chybet ( no, chybet... hazeli jsme minci o 106, kamen nuzky papir byl u nas taky hodne v kurzu :), ale nakonec moudrejsi ustoupil a manzel se tak mohl jit bavit).

My tak s malou mame damskou jizdu, ktera zacala uz rano. 
Byla modni prehlidka, par malych veci se uz opravdu musime zbavit...hraly se hry aneb kdo najde vyhrava. Rano to byla desne dulezita pistalka.  Pak se take malovalo... vsude a na vsechno, gauce nevyjimaje!!! Chudak! Nechybela ani dechberouci projizdka v kocare. No a pak prisly na radu svedske stoly, tanec na parkete pri detskych pisnickach a jedna dama uz byla zrala na haji. A ja to nebyla :)











Krasnou sobotu vam vsem, moje mile a at je aspon trosicku podle vasich predstav. 


Marketa & Vicky



14. srpna 2013

DIY Stork


... na papire.

Dlouho me svedila ruka...a dlouho jsem si rikala, ze bych si mohla neco jen tak nacrtnout. Nejaky obrazek... ramu a ramecku mam dost. 

Jen, co jsem vzala fixu do ruky, napadl me cap
 Nevim, proc. A radeji jsem o tom ani poradne nepremyslela... myslenky jsou pekna vec, ale nekdy cloveka napadaji ruuuuzne veci :) vzdyt my vime. 

Cap, ted uz familierne nazvan Emil, byl hotov za 3 minuty. Pak uz jen zaramovat a bylo to.
Suma sumarum, pocitam do 5ti minut se vsim vsudy. Jak ja miluju tyhle rychly akce :)

Pak jsem cela stastna, bezela ukazat Emila manzelovi a dceri. Dcerka to shrnula slovi: ''...pipi pipi...'' manzel byl sdilnejsi a rekl: ''... bud je to cap nebo to byl pokus o plamenaka ci  pelikana...'' Ten vi, jak potesit. 


A tady muj Emil








  Zkuste si taky neco jen tak namalovat...nic to nestoji, je to hned a jeste mate dobry pocit.... takovy ten - pysnici se :)

 Kdyby to tak bylo se vsim. 

Skvelou stredu plnou tvurci nalady

Marketa

13. srpna 2013

New Ikea catalog

...hip hip hurray!

A ja se sama znovu a znovu ujistuji, jak malo staci ke stesti. 

Dorazil necekan, nezvan.. o to milejsi bylo nase shledani. Kdybych v naruci nedrzela malou, tak s nim vybehnu po schodech jako za mlada, rozrazim dvere, vezmu tabulku cokolady, uvelebim se na gauci a budu snit a jen snit. :)

Tak jsem, po narocne vyjizdce na kole, byla rada, ze se vubec nejak dostanu po tech schodech nahoru. Nejdriv vyslect malou, pak me, pak ji zase oblect, nachystat obed, uklidit milion hracek...katalog stale lezi ladem na mikrovlnce... pak opet vse uklidit po obede. Ohrat mlicko, popusinkovat, pockat az usne a pak... muj vytouzeny okamzik s Ikea katalogem muze zacit. 

Me prvni dojmy jsou velice pozitivni. Pro nadchazejici rok 2014 budou opravdovym trendem barvy .. a ze to jimy jen a jen hyri. Od krasne syte zlute, zelene, staroruzove az k tmavsim tonum sede a hnede. 
Pokud tedy jste milovnici techto barev, urcite si z Ikei neco vyberete. Muze, deti a ostatni pribuzenstvo, ktere nema pochopeni pro tento ojedinely druh zabavy .. jakym nakupovani v Ikei bezesporu je.. radim jedine - nechat je doma.

Moje, mila Ikeicko...tes se na me, holka tes... o vikendu te navstivim.

















Prijemne nakupovani a nezapomente si dat ten uzasny ikeacky hot dog, bez nej by nebylo nakupovani uplne :)

 Vesele utery, moje mile!

Marketa

12. srpna 2013

White madness

... ano, bila, bila a jeste jednou bila. 

Co se dalo, se natrelo...kdyby se muj muz nevzdalil s tim, ze musi jit neco nalehave resit do sklepeni...natrela bych nejspis i jeho :)

Zacalo to ramem u zrcadla, pak drevenou bedynkou, kam si ukladam lehke satky a saly a natrela jsem i krabici. Ano, krabici. Mela jsem krasnou od Nina Ricci, ale nejak se nezkamaradila se zbytkem interieru, tak podstoupila zkraslovaci kuru take.

Pri te prilezitosti jsem se take pustila do sve magneticke tabule znacky IKEA, kterou jsem si elegantne nacancala tak, aby svym puvabem okouzlovala nove prichozici a potesila jejich oko.



Takze ji zdobi muj hamsa naramek, holubi pericko, ktere jsme nasly s dcerou na prochazce, obtisk meho prstu ve tvaru srdce, ktery jsem darovala svemu muzi jen tak, z lasky...nase svatebni fotografie, Diana a Coco Chanel.









Jsem moc zvedava, jaka barva me ceka priste...

Hezky start do noveho tydne, moje mile. 


Marketa

9. srpna 2013

Buddha

...uz i ja mam toho sveho!

Hrozne dlouho jsem po nem touzila. Pak jsem mela obdobi, kdy jsem si na nej ani nevzpomenula...a uz opet delsi dobu mi vrtal v hlave. 

A pak se to stalo. V uzasnem obchode se na me zadival a ja vedela, ze je to laska na prvni dobrou!
Je muj, muj a jenom muj. 



Muj Buddha








Vedle hamsa hand mu to naramne slusi a vynika tak jeho majestatnost a vznesenost!


Krasny nastavajici vikend vam vsem. 

Kram 

Marketa

7. srpna 2013

One and half

...ac to zni neuveritelne,
 nase mala holcicka slavi dnes
 rok a pul.

Rok a pul plny radosti, stesti, neuveritelne silne materske lasky, ale take rok a pul plny vycerpanosti, nedostatku spanku, energie, strachu... no, vzdyt to zna kazda maminka. 

Ale nemenila bych. 

Ikdyz se zrovna necitim dobre, je toho hodne...tak jedine obejmuti, usmev a pohled do tech jejich nadherne modrych a velkych oci, mi da okamzite silu na cokoliv jine. 

Moc, neskutecne moc ji miluji! Tak moc, ze me opravdu nekdy boli u srdce....

Krasne pulkulate narozeniny, lasko moje!


Mama

''... preji Tobe jen... ma lasko krasny sen...
zpivam ja ted  pisnicku, pro svoji holcicku...''












5. srpna 2013

Your time off

Keep calm 

and enjoy your 

time off!


Tak presne tak zni titulek pro dnesni post. 

Zname to vsichni. Konecne chvilka pro sebe (vice nez 10 min) a clovek uz premysli, co s ''volnym'' casem. Tady je maly snap z meho dnesniho ...










Kdyz uz tedy zbyde i nejaky ten volny cas na me ( litani kolem rok a pul stare holcicky je za cely den az az), tak jej nejradeji travim ctenim knizek - miluju knizky od Barbary Wood. Vsechny! Cetba jejich knih je proste uzasny zazitek...doporucuji kazdemu. Hmmmm, ale asi spis zenam :)
 Dnes jsem se ale vrhla na knihy od Ch. Diora a znamou The fashion book, kterou jsem okukovala uz dlouho a konecne mi prisla postou. 

Rada, hrozne moc rada,  vyrabim naramky. Nechala jsem se prave inspirovat dobou Coco Chanel a par si jich i vyrobila, Jeden jsem si rovnou vcera vzala na krtiny . 

Jinak samozrejme nesmi chybet takove ty ''nezbytne'' veci dnesni doby. Tudiz muj notebook a telefon v pripade zbytkoveho volneho casu, se radi mezi me nejlepsi kamarady. 

Sooo, let's find the time for yourself and do whatever you want...

Krasne a klidne pondeli vam vsem.

3. srpna 2013

Love Bruschetta

jak ja ji miluji!

Krasnou sobotu vam vsem, mile blogerky.

Dnes to bude trosku o jidle. Dobre jidlo, to ja moc rada a kdyz ke vsemu vari jeste muj manzel, to snad nemuze byt ani nic hezciho. Odpoledne i vecer varil prave on.

Sobotni odpoledne jsme si zpestrili bruschettou. Vynikajici chut dozralych rajcat s omamnou vuni bazalky, italsky chleb s trochou cesneku a hostina mohla zacit. 

Bazalka byla tentokrat velice aromaticka, tudiz samotnou bruschettu jsme si opravdu vychutnali. 

Bohuzel se mi akorat nabijela baterie, tak jsem nestihla tu krasu vyfotit, ale co se tyce fotek bazalky ... tam jsem byla rychlejsi.









Jake pochutiny pripravujete z bazalky vy? Rada se necham inspirovat ...

At je zbytek dne podle vasich predstav!

Vase Marketa